Betydningen av god kontorbelysning

Den personlige skrivebordslampen er faktisk en av de viktigste faktorene for å kunne oppnå et godt arbeidsmiljø.

Ubehag og smerter
En rekke smerter – hodepine, nakke- og rygglidelser samt såre øyne – kan tilskrives dårlig belysning. Dette er fordi kroppen kompenserer for dårlig belysning: Vi tilegner oss usunne arbeidsstillinger for å se bra. Når du innreder eller ommøblerer arbeidsplassen din er det viktig å tilføre nok lys fra en lampe som er fleksibel og enkel å justere.

Nøkkelen til å redusere allmennbelysningen
Ved å plassere en skrivebordslampe på hver arbeidsplass gir vi ikke bare hver enkelt en god og ergonomisk riktig belysningsløsning. Vi gjør det også mulig å redusere den generelle belysningen i rommet betraktelig.

Asymmetrisk lysfordeling
Den beste løsningen for å oppnå optimal arbeidsplassbelysning er ved å benytte en asymmetrisk skrivebordslampe.Det betyr at lyset fordeles jevnt og i en skrå vinkel over hele arbeidsflaten. Dermed minimaliseres faren for reflekser, og man unngår å sjenere arbeidskollegaene. Den jevne lysfordelingen letter også overgangen mellom lyse og mørke områder på arbeidsflaten og lar øynene dine arbeide i et konstant og behagelig lys.

Lampehodets bevegelse
Lampehodets fleksibilitet betyr at det er enkelt å justere skrivebordslampen til å passe dine behov.Det er kombinasjonen av arm- og hodebevegelser som bestemmer fleksibilitetsnivået i en skrivebordslampe. Alle våre skrivebordslamper har medium til høy fleksibilitet, hver av dem tilbyr en, to, eller en kombinasjon av alle tre hodebevegelser. Disse lampehodebevegelsene hjelper deg til å dirigere lyset dit hvor du behøver det, uten å flytte på selve skrivebordslampen.

Les mer om belysning på arbeidsplassen hos vår leverandør Glamox Luxo.

Av: Glamox Luxo