Videokonferanse

Videokonferanse er en sanntid forbindelse mellom to eller flere fysiske steder der det er mulig å møte hvem som helst, og når som helst, med en opplevelse som er så livaktig og naturtro at det føles som om alle er i samme rom, selv om deltakerne er milevis fra hverandre.

Gjennom høyoppløselig bilde og lyd med mulighet for å dele dokumenter, åpnes døren til å benytte tiden mer effektivt og fjerne geografiske barrierer. Delta i videomøter fra møterommet, kontoret, hjemme eller fra hytta og utnytt tiden din til det fulle. Hvilken betyd-ning har dette for din virksomhet? Den typiske videokonferansekunden reduserer reisene med 30 % eller mer, og det gir betydelige besparelser. Kostnader er selvsagt bare ett element og omfatter også økt produktivitet, større miljøansvar og bedrer balansen mellom arbeid og fritid.


Gode videomøter?

Skytjeneste:
En fleksibel skytjeneste som lar alle brukere koble seg inn i video-møtet, fra enheten de har tilgjengelig, er å foretrekke. En slik tjeneste setter mindre krav til bruk av båndbredde og man unngår dyre investeringer i servere og drift. I tillegg får man bedre kompati-blitet mot videokonferansesystemet og andre program-varer som Skype for Business (Lync), Skype, lesebrett, laptop osv. Da skytjenesten ofte støtter alle typer enheter er det derfor viktigere å fokusere på å delta fra riktig type enhet ut i fra behovet.

 

Møterom med videokonferanse (2 til 20 personer):
Er man flere personer som skal delta foretrekkes et videokonferanse-system da det sikrer høy kvalitet ved å få alle deltakerne med i ett og samme bilde, samt at lyd og visningsflate for deling av dokumenter er av riktig utforming.

 

Software-klienter på datamaskin (1 til 2 personer):
Skal du delta i et videomøte alene fra kontoret eller med en kollega anbefaler vi å benytte en datamaskin som benytter en egen klient eller som viser videomøtet rett i nettleseren (webRTC). Her anbefaler vi et godt kamera (innebygget eller USB), samt headset for tale.

 

App’er på lesebrett og smarttelefoner (1 person):
Er du først ute og reiser med toget, eller sitter på hytta eller flyplassen, er det enkelt å finne frem lesebrettet og koble seg med i videomøtet. Vi anbefaler også å benytte et headset for bedre lyd.